Faalangst Rijexamen

Faalangst bij het rijexamen

Tijdens de rijlessen zit je met zelfvertrouwen achter het stuur en rijdt je als de beste. Het schakelen gaat op tijd, je stopt om rechts voor te laten, maar tijdens het proef rijexamen nemen de zenuwen de overhand. Je zit bijna als verlamd achter het stuur en  je krijgt de ene black out na de andere. Je vergeet gewoon wat de verkeersborden betekenen en weet opeens niet meer waar de richtingaanwijzer zit. Er bestaat een grote kans dat je wordt belemmerd door faalangst.

Ervaring met faalangst

Rijschool Batu heeft ervaring met faalangst rijexamen. Onze ervaren rijinstructeurs hebben al zoveel rijexamenkandidaten op weg geholpen die last hadden van faalangst. We hebben onze strepen verdiend in het begeleiden van mensen met faalangst. We nemen dan ook graag de tijd om je te begeleiden en het rijexamen na te bootsen. Zodat jij zonder faalangst op de bestuurdersstoel kan zitten en rijdt zoals je ook tijdens de normale rijlessen doet.

Speciaal rijexamen 

Faalangst rijexamen komt vaker voor dan je denkt. Daar zijn ze bij het CBR ook van op de hoogte. Daarom geeft het CBR de mogelijkheid om een faalangstexamen te doen. De speciaal getrainde examinator neemt dan meer tijd om je op je gemak te stellen. Wordt het te spannend tijdens het examen, dan kun je om een time-out vragen. Een time-out betekent niet dat je gezakt bent, even rustig ademhalen, jezelf weer comfortabel voelen en doorrijden. Zo heb je een grotere kans om te slagen.

Hulp van twee kanten

Bij Rijschool Batu krijg je de mogelijkheid om aan te geven bij jouw rijinstructeur dat je last hebt van faalangst rijexamen en bij CBR kun je verzoeken om een examinator die hier rekening mee houdt. Zo krijg je extra goede begeleiding waar geduld en het op het gemak stellen van de kandidaat voorop staat. Zo maken wij van jouw faalangst zenuwen, stalen zenuwen die klaar zijn om de weg te trotseren! Nu je dit weet, kun je gewoon rustig een gratis proef rijles aanvragen.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?